Ingredientai
antienos kepenėlių
500
g
svogūno
1
vnt.
morkos
1
vnt.
česnako
2
skiltelės
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
aitriųjų paprikų dribsnių
žiupsnelis
maltos paprikos
žiupsnelis
maltos kalendros
žiupsnelis
aliejaus
2
v. š.
raudonojo saldaus vyno
200
ml
rudojo cukraus
žiupsnelis
smulkintų svogūnų laiškų
2
v. š.
Porcijos: 1
Antienos kepenėlės – puikus patiekalas, kurį galima ruošti net šventiniam stalui. Ir užtruksite neilgai – iki 20 minučių. Patiekite kepenėles apibarstę svogūnų laiškais.
Gaminimo eiga
* Antienos kepenėles išvalykite nuo gyslų.
* Svogūną supjaustykite šiaudeliais, morką – griežinėliais, česnako skilteles susmulkinkite.
* Antienos kepenėles pagardinkite prieskoniais ir smulkintu česnaku.
* Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite kepenėles. Kepkite apie 4–5 min. vis pamaišydami, kol apskrus.
* Sudėkite smulkintas daržoves, išmaišykite ir kepkite apie 2 min.
* Supilkite vyną ir cukrų. Patroškinkite apie 3–5 min.
* Sudėkite į lėkštę ir pagardinkite svogūnų laiškais.
Atsiliepimai