Ingredientai
Bulvės
6
vnt.
Sviestas
1
šaukštas
Kiaušiniai
2
vnt.
Miltai
4
šaukštai
Druska
žiupsnelis
Malti džiūvėsėliai
5
šaukštai
Varškė
200
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Mairūnai
1
šaukštas
Kalendros
1
šaukštas
Bazilikai
1
šaukštas
Druska
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Bulves išvirkite su lupenomis.
Nulupkite sugrūskite su sviestu ir druska.
Įmuškite kiaušinius, įberkite miltų ir gerai išminkykite.
Varškę pertrinkite per sietelį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, suberkite smulkiai pjaustytas kalendras, mairūnus ir bazilikus. Gerai išmaišykite.
Formuokite žemaičių blynus su varškės įdaru.
Apvoliokite maltuose džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Patiekite su grietinės ir sviesto padažu.
Atsiliepimai