Ingredientai

Bulvės 6 vnt.
Sviestas 1 šaukštas
Miltai 4 šaukštai
Druska žiupsnelis
Mairūnai 1 šaukštas
Kalendros 1 šaukštas
Bazilikai 1 šaukštas
Druska pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Bulves išvirkite su lupenomis.

Nulupkite sugrūskite su sviestu ir druska.

Įmuškite kiaušinius, įberkite miltų ir gerai išminkykite.

Varškę pertrinkite per sietelį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, suberkite smulkiai pjaustytas kalendras, mairūnus ir bazilikus. Gerai išmaišykite.

Formuokite žemaičių blynus su varškės įdaru.

Apvoliokite maltuose džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Patiekite su grietinės ir sviesto padažu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai