Tokį vištienos krūtinėlės patiekalą nėra sudėtinga paruošti, tačiau nustebinti galima ir artimuosius, ir draugus. Puikus karamelizuotų svogūnų ir spanguolių derinys iškart sulaukia pagyrų. O kur dar sodrus padažas, patiekiamas prie vištienos krūtinėlės kepsnio.

Gaminimo eiga

* Įkaitintoje keptuvėje ant rapsų aliejaus pakepinkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Šiems suminkštėjus berkite spanguoles, įdėkite sviesto ir kepkite, kol svogūnai karamelizuosis – taps rudos spalvos.

* Vištienos krūtinėlę įpjaukite išilgai suformuodami „kišenę“ (neperpjaukite iki galo). Į gautą „kišenę“ dėkite svogūnų ir spanguolių įdaro, o vištienos kraštus, kad įdaras neišbyrėtų, persmeikite dantų krapštukais.

* Keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų ir kepkite įdarytas vištienos krūtinėlės. Apibarstykite druska, pipirais. Apkepkite iš abiejų pusių.

* Apkepusias krūtinėles dėkite į skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.

* Kol kepa, paruoškite padažą: keptuvėje pakepinkite susmulkintą česnaką, tada ten pat supilkite sultinį, šiam pakaitus – ir grietinėlę. Užvirinkite.

* Tada suberkite tarkuotą parmezaną, išmaišykite, o kai užvirs, pabaigoje užbarstykite kapotų petražolių. Nukelkite padažą nuo ugnies.

* Iš iškepusios ir kiek atvėsusios krūtinėlės ištraukite krapštukus, supjaustykite kepsnį griežinėliais.

* Dėkite į lėkštę ir užpilkite paruoštu padažu. Skanaus.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai