Ingredientai
vištienos krūtinėlės
200
g
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
alyvuogių aliejaus
1
v. š.
saulėje džiovintų pomidorų
1
sauja
kaparėlių
1
v. š.
česnako
2
skiltelės
grietinėlės
100
ml
čiobrelio šakelių
keletas
baziliko šakelių
keletas
Porcijos: 1
Vištienai paruošti – šimtas įvairausių būdų, o šiandien kviečiame gaminti vištienos krūtinėlę, įdarytą saulėje džiovintais pomidorais. Minkšta mėsytė, gardžiame grietinėlės padaže. Iškepusią vištienos krūtinėlę, įdarytą saulėje džiovintais pomidorais, papuoškite baziliko lapeliais.
Gaminimo eiga
1. Vištienos krūtinėlę įpjaukite per vidurį, apibarstykite druska bei pipirais iš visų pusių, apšlakstykite aliejumi.
2. Į pjūvį įdėkite saulėje džiovintų pomidorų bei kaparėlių. Užlenkite pjautus kraštus.
3. Įdarytą vištienos krūtinėlę dėkite į kepimo formą, berkite česnako skilteles, įpilkite grietinėlės ir pagardinkite čiobrelio šakelėmis.
4. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 30 min.
5. Iškepusią vištienos krūtinėlę, įdarytą saulėje džiovintais pomidorais, papuoškite baziliko lapeliais.
Skanaus!
Atsiliepimai