Ingredientai
Kriaušės
4
vnt.
Vanduo
1
l
Cukrus
200
g
Cinamono lazdelės
1
vnt.
Gvazdikėliai
4
vnt.
Citrinos
1
vnt.
Kardamonas
žiupsnelis
Vanilinis cukrus
1
šaukštelis
Juodasis šokoladas
100
g
Pienas
6
šaukštai
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Pirmiausia pasiruoškite sirupą. Vandenį užvirkite, suberkite cukrų, prieskonius, citrinos žievelės gabaliuką, supilkite citrinos sultis. Pavirkite 10 min.
Per tą laiką nulupkite kriaušes ir atsargiai išskobkite vidų, palikdami kotelį.
Kriaušes dėkite į sirupą ir virkite 5 minutes.
Kol virs kriaušės, pasiruoškite užpilą. Į nedidelį puodą supilkite pieną ir sudėkite sulaužytą šokoladą. kaitinkite nuolat maišydami ant pačios mažiausios kaitros, kad neprisviltų.
Išvirusias kriaušes nuvarvinkite ir apliekite tirpintu šokoladu.
Atsiliepimai