Ingredientai
Velniažuvės filė
600
g
Lašinukai
40
g
Druska
pagal skonį
Artišokai
200
g
Citrinos
vnt.
Druska
pagal skonį
Pienas
40
ml
Grietinėlė 38% proc.
30
ml
Voveraitės
200
g
Sviestas
gabaliukas
Špinatai
100
g
Dilgėlės
30
g
Česnakai
1
skiltelė
Parmezano sūris
10
g
Alyvuogių aliejus
50
ml
Citrinos
vnt.
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Velniažuvę apdėliokite plonomis lašinukų riekelėmis, dėkite į kepimo skardą ir kepkite 45 laipsnių orkaitėje maždaug 3 valandas.
Artišokus nuvalykite ir patroškinkite pieno - grietinėlės mišinyje, kol suminkštės. Tada suplakite plaktuvu iki piurė, pagardinkite citrinos sultimis ir druska.
Voveraites iškepkite svieste, pagardinkite druska.
Špinatus ir dilgėles trumpai apvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir suplakite plaktuvu. Pagardinkite druska ir citrinos sultimis.
Atsiliepimai