Šaltibarščiai yra kiekvienos vasaros top patiekalas. Kai tik prasideda šilti orai, prasideda šaltibarščių sezonas. Tad pasimėgaukite šiuo alternatyviu veganiškų šaltibarščių receptu! Nuostabus vasaros skonis.

Gaminimo eiga

* Norėdami pagaminti veganišką „kefyrą“ šaltibarščiams į maisto smulkintuvą dedame per naktį mirkytas saulėgrąžų sėklas, 2 valandas mirkytus anakardžių riešutus, pilame citrinos sultis, beriame juodąją druską, pilame 2-4 stiklines vandens (vandens kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo šaltibarščius mėgstate) ir viską labai gerai suplakame.

* Į dubenį dedame marinuotus burokėlius, supjaustytus svogūnų laiškus, agurkus, krapus ir pilame paruoštą “kefyrą“.

* Viską gardiname maltais pipirais ir gerai išmaišome. Valgykite vienus ar patiekite su bulvėmis.

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Bungevilijos.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai