Ingredientai
Sviestas
100
g
Miltai
200
g
Jautienos sultinys
700
ml
Svogūnai
30
g
Petražolės
1
šaukštas
Virta mėsa
400
g
Druska
žiupsnelis
Pipirai
pagal skonį
Muskato riešutai
pagal skonį
Kiaušiniai
2
vnt.
Porcijos: 4
Traškūs mėsos kukuliai Olandijoje paplitęs užkandis, patiekiamas su garstyčių padažu. Įprastai jis galinamas su virta jautiena, tačiau galima naudoti ir kiaulieną bei paukštiena.
Gaminimo eiga
Ištirpinkite sviestą ir po truputį įmaišykite 150 g. miltų, kol verdama masė taps panaši į pastą. Atsargiai supilkite sultinį ir gerai išmaišykite. Sudėkite petražoles, svogūnus, pjaustitą virtą mėsą ir prieskonius. Gerai viską išmaišykite ir pavirkite kelias minutes ant mažos ugnies.
Viską supilkite į indą, uždenkite ir dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą. Masė turi sustingti.
Sustingusią masę išimkite, kabinkite šaukštu ir darykite nedidelius rutuliukus. Apvoliokite juos viltuose, kiaušinyje ir juodos duonos trupiniuose.
Įkaitinkite aliejų iki 190 laipsnių Celsijaus ir virkite kukulius, kol apskrus.
Patiekti šiltus, bet galima valgyti ir šaltus.
Atsiliepimai