Ingredientai

Miltai 1100 g
Druska 0.5 šaukštelio
Citrinų sultys 4 šaukšteliai
Pienas 500 ml
Cukrus 130 g
Vanilinis cukrus 1 šaukštas
Porcijos: 14

Gaminimo eiga

Persijotus miltus sumaišykite su tirpintu sviestu.

Sudėkite grietinę, druską ir citrinų sultis.

Iškočiokite elastingą tešlą. Padalykite ją į 12 dalių, apvyniokite jas maistine plėvele ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Paruoškite kremą. Užvirinkite pieną su vaniliniu cukrumi.

Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi, miltais ir krakmolu.

Įpilkite 1/3 karšto pieno, išmaišykite.

Supilkite trynių masę į likusį pieną, maišydami užvirinkite ir pavirkite 1 min.

Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite pusę kremui skirto sviesto.

Plakite kremą, kol jis atvės iki 40 laipsnių.

Sudėkite likusį sviestą ir dar kartą suplakite.

Iškočiokite iš tešlos gabaliukų plonus blynus, subadykite juos šakute. Kepkite kiekvieną blyną 210 laipsnių karščio orkaitėje 10 min.

Iškepusius blynus pertepkite kremu ir spanguolių uogiene.

Palaikykite tortą per naktį šaldytuve.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai