Ingredientai
Avižiniai dribsniai
400
g
Žemės riešutai
300
g
Saulėgrąžos
200
g
Džiovintos spanguolės
100
g
Cukrus
g
Sviestas
100
g
Saulėgrąžų aliejus
100
ml
Kiaušiniai
2
vnt.
Miltai
šaukštas
Gaminimo eiga
Avižinius dribsnius susmulkinkite / sumalkite iki beveik miltų konsistencijos (iš tiesų, vietoj dribsnių galima naudoti avižinius miltus).
Riešutus (jie turėtų būti be žievelės) taip pat susmulkinkite, tačiau ne iki miltų konsistencijos, o iki smulkių gabalėlių.
Avižinius dribsnius, riešutus, saulėgrąžas (jos turi būti lukštentos) ir spanguoles suberkite į vieną dubenį ir išmaišykite.
Sviestą kartu su cukrumi išlydykite puode ant silpnos ugnies, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Leiskite šiek tiek atvėsti. Po vieną įmuškite kiaušinius ir labai gerai išmaišykite. Galiausiai į mišinį suberkite miltus. Dar kartelį viską gerai išmaišykite.
Užpilkite mišinį ant paruoštų avižinių dribsnių, riešutų, saulėgrąžų ir spanguolių masės. Išmaišykite. Turi susidaryti itin tiršta masė. Palikite tešlą trumpam vėsioje vietoje.
Tešlai šiek tiek atvėsus, gnybkite nuo jos po nedidelį gabalėlį tešlos ir rankomis jį tvirtai suplodami formuokite sausainius.
Sausainius dėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos kepimo skardos, pašaukite į įkaitintą (180 C) orkaitę ir kepkite apie 20 min.
Leiskite sausainiams atvėsti. Skanaus!
Atsiliepimai