Ingredientai
jūros dumblių lapų
6
vnt.
sušių ryžių
200
g
ryžių acto
50
ml
lašišos
250
g
kreminio sūrio
120
g
avokado
1
vnt.
sojos padažo
vasabio padažo
cukraus
10
g
druskos
10
g
Porcijos: 5
Sušių receptas todėl populiarus ir nuolat skaitytojų ieškomas, nes tai – puikus užkandis. Kuris visada bus paklausus. Sušių receptų yra įvairiausių – tereikia pasitelkti fantaziją.
Gaminimo eiga
1. Pirmiausia paruoškite ryžius – išvirkite juos pagal instrukciją.
2. Tuomet į puodą supilkite actą, cukrų ir druską, kaitinkite, kol ištirps druska ir cukrus. Atvėsinkite ir supilkite į karštus ryžius. Išmaišykite, palikite ryžius atvėsti iki kambario temperatūros.
3. Ant bambukinio kilimėlio dėkite sojos lakštą. Tolygiai užtepkite ryžius, bet per vidurį palikite mažą poros cm pločio juostelę. Į ją sudėkite smulkiai pjaustytą lašišą, avokadą, užtepkite kreminio sūrio. Bambukinio kilimėlio pagalba suvyniokite sushi į standų ritinėlį.
4. Standžiai susuktą sushi išimkite iš kilimėlio, paimkite didelį peilį, sušlapinkite jį ir pjaustykite sušius į 2 cm storio gabalėlius. Valgykite su sojos ir vasabio padažu.
Skanaus!
Receptu dalijasi „Lidl”.
Atsiliepimai