Išbandykite naują skonį – sumuštinį su burokėlių užtepėle ir rūkyta lašiša. Tobulai suderinti skoniai, tad vieno sumuštinio jums, kažin, ar užteks. Sumuštinį su burokėlių užtepėle ir rūkyta lašiša apibarstykite riešutais.

Gaminimo eiga

* Šakute pabadykite burokėlius.

* Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą.

* Atvėsinkite ir nulupkite odelę.

* Į trintuvą įdėkite geltonus burokėlius, dvi česnako skilteles, riešutus su prieskoniais, alyvuogių aliejų, citrinos žieveles, citrinos sultis, druską ir pipirus. Sutrinkite viską iki vientisos masės.

* Perpjaukite duoną į dvi dalis. Keptuvėje apkepkite duoną ant sviesto, kol taps rudai auksinės spalvos.

* Ant duonos užtepkite burokėlių užtepėlės, uždėkite lašišą, pabarstykite riešutų, prieskonių ir papuoškite baziliko lapeliu.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai