Ingredientai
geltonas burokas
300
g
česnakai
2
skiltelės
alyvuogių aliejus
60
ml
citrinos žievelė
1
a. š.
citrinos sultys
10
ml
druska ir pipirai
pagal skonį
sėklų duona
1
vnt.
sviestas
1
g
rūkytos lašišos filė
100
g
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* Šakute pabadykite burokėlius.
* Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą.
* Atvėsinkite ir nulupkite odelę.
* Į trintuvą įdėkite geltonus burokėlius, dvi česnako skilteles, riešutus su prieskoniais, alyvuogių aliejų, citrinos žieveles, citrinos sultis, druską ir pipirus. Sutrinkite viską iki vientisos masės.
* Perpjaukite duoną į dvi dalis. Keptuvėje apkepkite duoną ant sviesto, kol taps rudai auksinės spalvos.
* Ant duonos užtepkite burokėlių užtepėlės, uždėkite lašišą, pabarstykite riešutų, prieskonių ir papuoškite baziliko lapeliu.
Atsiliepimai