Ingredientai

Sviestas 2 šaukšteliai
Cukrus 3 šaukšteliai
Kakava 1 šaukštelis
Tirpi kava 1 šaukštelis
Apelsinų likeris 1 šaukštas
Porcijos: 4
Kvepiantis šokoladu ir apelsinais desertas.

Gaminimo eiga

Riešutus paskrudinkite ant sausos keptuvės. Šokoladą ištirpinkite inde, įstatytame į indą su karštu vandeniu. Trynius atskirkite nuo baltymų.

Pertrinkite 1,5 šaukšto su 2 šaukštais cukraus. Sudėkite trynius, kakavą, kavą, tarkuotą apelsino žievelę, supilkite likerį, lydytą šokoladą. Supilkite išplaktus kiaušinių baltymus, suberkite riešutus ir 1 šaukštą biskvito trupinius.

Kepimo formeles ištepkite sviestu, pabarstykite likusiais biskvito trupiniais. Į kepimo skardą įpilkite vandens, maždaug per 1 cm. Tada sustatykite formeles su tešla.

Kepkite pudingą 160 laipsnių orkaitėje maždaug valandą. Paskui išimkite iš orkaitės, palikite pravėsti, o tada išimkite į lėkštę.

Grietinėlę išplakite su likusiu cukrumi. Papuoškite keksiukus grietinėlę, spalvotomis drožlėmis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai