Porcijos: 8
Pachlava – iš Turkijos kildinamas skanėstas. Sakoma, jog Osmanų imperijos imperatorius penkioliktąją Ramadano dieną pachlava vaišindavo kariuomenės pėstininkus. Šaltiniai byloja, jog šis receptas turkų kulinarinėse knygose buvo aprašomas jau XIII a.

Gaminimo eiga

Pachalava – tai pyragas, kepamas iš kelių sluoksnių tešlos, perteptos riešutais ir glaistytos medumi. Mes gi gaminsime skanėstą labai panašiai, tik darysime tai labai paprastai. Kai paragausite, negalėsite sustoti: valgysite, kepsite, valgysite... Taip nutiko ir man.

Sviestą sutarkuokite stambesne trintuve ir sumaišykite su grietine, dviem tryniais, miltais vanile ir druska.

Riešutus susmulkinkite (įdėkite į maišelį ir padaužykite kulinariniu plaktuku). 5 kiaušinio baltymus išplakite su cukrumi iki putų konsistencijos ir sudėkite į juos smulkintus riešutus.

Tešlą padalinkite į tris dalis. Iš kiekvienos iškočiokite kepimo formos blynus (geriausiai tiks kvadratinė/stačiakampė kepimo forma). Formos dugną užklokite kepimo popieriumi ir dėkite pirmąjį blyną.

Ant jo tolygiai užtepkite pusę riešutų ir baltymų masės. Tada uždenkite antruoju tešlos blynu. Ant jo užtepkite likusią riešutų masę ir uždenkite ją paskutiniuoju tešlos blynu. Viršų patepkite kiaušinio tryniu, išplaktu su šauktu grietinės.

Pyragą kepkite apie 45 min. 180 laipsnių karštyje (stebėkite, kad gražiai paruduotų). Skanaus.

hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai