Ingredientai
Pomidorai
4
vnt.
Konservuotas tunas
100
g
Salierų stiebai
2
vnt.
Ryžiai
2
šaukštai
Svogūnai
1
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Pomidorų pasta
1
šaukštas
Cukrus
1
šaukštelis
Petražolės
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
pipirai
pagal skonį
Lapinės salotos
4
vnt.
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Ryžius išvirkite. Šakute sutrinkite tuną, sumaišykite su ryžiais.
Nuplaukite pomidorus, nupjaukite viršų, šaukštu išskobkite minkštimą. Minkštimą supjaustykite gabalėliais. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus.
Supjaustytas daržoves sumaišykite, sudėkite į puodą kartu su pomidorų minkštimu bei tyre. Įpilkite pusę stiklinės vandens, įberkite cukraus, išmaišykite, užkaiskite ant nedidelės liepsnos. Troškinkite pamaišydami 15 – 20 min. Įberkite druskos, pipirų, nukaiskite.
Prikimškite pomidorus turimos masės, apliekite padažu.
Sudėkite pomidorus į kepimo skardą, kepkite 10 min. 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje.
Atsiliepimai