Ingredientai

saldžiųjų svogūnų 600 g
sviesto 50 g
šviežių čiobrelių šakelių 2 vnt.
lauro lapo 1 vnt.
česnako 2 skiltelės
baltojo vyno 150 ml
jautienos sultinio 1 l
miltų 1 v. š.
druskos 1 a. š.
maltų juodųjų pipirų 0.25 a. š.
prancūziško batono 0.5 vnt.
tarkuoto ementalio sūrio 150 g
šviežių rozmarinų 1 a. š.

Gaminimo eiga

1. Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite. Puode išlydykite sviestą ir pakepinkite svogūnus apie 20 minučių, kol šie suminkštės ir karamelizuosis.

2. Įspauskite 1 česnako skiltelę, įmeskite lauro lapą, čiobrelius, supilkite vyną ir kaitinkite apie 5 minutes. Kai išgaruos alkoholis, garuose turi nebesijausti aitraus kvapo.

3. Tada suberkite miltus, išmaišykite ir po minutės ar dviejų supilkite jautienos sultinį, įberkite druskos ir pipirų. Virkite sriubą dar 20 minučių.

4. Įkaitinkite orkaitę ir nustatykite grilio funkciją. Sriubą išpilstykite į čenakines ar kitus troškinimo indus, apibarstykite tarkuotu sūriu bei rozmarinais ir pakaitinkite orkaitėje, kol išsilydys sūris.

5. Patiekite su skrudintu prancūzišku batonu (galite užtepti šiek tiek sviesto).

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai