Ingredientai
Ryžiai
2
puodeliai
Kokosų pienas
200
ml
Razinos
puodelis
Vanduo
3
puodeliai
Druska
1
šaukštelis
Cukrus
šaukštas
Porcijos: 4
Su kokoso pienu virti ryžiai ypač dera su jūros gėrybėmis. Tai kolumbietiškas receptas.
Gaminimo eiga
Kokoso pieną supilkite į puodą storu dugnu ir užvirinkite. Virkite ant nedidelės ugnies, kol skystis išgaruos ir kokoso kietosios dalelės atsiskirs nuo aliejaus. Toliau virkite, pastoviai maišydami, kol masė taps tamsiai auksinės rudos spalvos.
Tada sudėkite ryžius ir razinas, supilkite vandenį, druską ir cukrų, gerai išmaišykite. Kai užvirs, virkite ant mažos ugnies 15-20 minučių, paskui uždenkite ir palikite dar 5-10 minučių, kad išbrinktų.
Galite valgyti vienus arba patiekti su vištiena ar jūros gėrybėmis.
Atsiliepimai