Ingredientai
Kiaulienos faršas
400
g
Jautienos faršas
400
g
Balta duona
3
riekelės
Kiaušiniai
5
vnt.
Svogūnai
2
vnt.
Petražolės
sauja
Muskato riešutai
pagal skonį
Raudonieji pipirai
šaukštelis
Mairūnai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Išvirkite 4 kiaušinius.
Baltos duonos riekeles pamirkykite vandenyje, nuspauskite ir sudėkite į faršą. Ten pat įmuškite 1 žalią kiaušinį, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, pagardinkite prieskoniais bei druska ir gerai išminkykite.
Stačiakampę kepimo formą ištepkite aliejumi, įdėkite ant dugno paruošto faršo ir išlyginkite. Tada eile sudėkite nuluptus virtus kiaušinius, o ant viršaus ir šonų gražiai paspausdami sudėkite likusią mėsą. Kruopščiai apspaudykite ir kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių, paskui dar palaikykite orkaitėje, kad praauštų.
Galite patiekti karštą su bulvių koše ir daržovėmis arba šaltą kaip užkandį.
Atsiliepimai