Ingredientai

Cukrus 2 stiklinės
Miltai 400 g
Soda 2 šaukšteliai
Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Kakava 3 šaukštai
Cukrus 250 g
Soda 1 šaukštelis
Porcijos: 12
Už receptą dėkojame skaitytojai Rasai.

Gaminimo eiga

Miltus sumaišykite su soda, kepimo milteliais ir kakava.

Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, kol masė kiek pabals.

Supilkite ištirpintą sviestą, rūgpienį ir gerai išplakite. Supilkite miltus ir gerai išsukite.

Tešlą supilkite į dvi vienodas sviestu pateptas kepimo formas ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30minučių (jei turite tik vieną formą, iškepkite vieną biskvitą, paskui antrą).

Atvėsusius biskvitus perpjaukite pusiau - turi gautis 4 biskvito lakštai. Sulaistykite juos saldžia kava.

Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir pastatykite į šaldytuvą.

Sviestą plakite kol pasidarys purus, plakant supilkite kondensuotą pieną ir sudėkite išplaktą grietinėlę.

Žemės riešutus be odelių paskrudinkite keptuvėje ir susmulkinkite. Švarioje keptuvėje įberkite cukraus ir maišant jį lydykite. Kai cukrus suskystės, įberkite sodos ir išmaišykite, suberkite žemės riešutus, išmaišykite ir mišinį berkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi. Kai sustings ir atvės, griliažą smulkiai sutrinkite.

Tris šaukštus griliažo atidėkite į šoną, o likusią dalį sumaišykite su grietinėlės ir sviesto kremu.

Biskvitus pertepkite kremu. Torto viršų aptepkite kremu ir apibarstykite atsidėtu griliažu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai