Ingredientai

sviesto 82 % rieb. 80 g
druskos žiupsnelis
nerafinuoto cukranendrių cukraus 4 v. š.
maltų migdolų 100 g
kvietinių miltų 120 g
⅔ pakelio varškės 9 % rieb. (1 kg pakelio)
kiaušinių 2 vnt.
cukraus miltelių 3 v. š.
kepimo miltelių 1 a. š.
kukurūzų krakmolo 1 v. š.
mėgstamų uogų (aviečių, mėlynių, šilauogių) 250 g
mėgstamų vaisių (mangų, persikų, obuolių) 50 g
marcipano 100 g

Gaminimo eiga

1. Į dubenį dėkite sviestą, berkite druską, cukrų, maltus migdolus, miltus ir viską išmaišykite rankomis. Tešla turėtų būti kaip trupiniai, jei matote, kad dar šiek tiek limpa, įdėkite miltų.

2. ⅔ tešlos uždenkite kepimo formos (išklotos kepimo popieriumi) dugną.

3. Į kitą indą dėkite varškę, įmuškite kiaušinius, berkite cukraus ir kepimo miltelius, krakmolą. Viską išmaišykite rankomis.

4. Į kepimo formą, ant tešlos pagrindo, dėkite varškės sluoksnį.

5. Ant varškės berkite jūsų pasirinktas uogas ir vaisius. Viską tolygiai paskirstykite.

6. Į likusią tešlą berkite cukraus, išmaišykite. Ant vaisių dėkite plėšytus marcipano gabaliukus ir suberkite likusią tešlą.

6. Kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 1 val. Jei pyrago viršus labai paruduos, baikite kepti uždengę jį folija.

ALFO PATARIMAI:

· Galite naudoti šviežius arba šaldytus vaisius bei uogas, tik prieš gaminant juos atšildykite.

· Pyrago trupinius galite paskaninti cinamonu, šviežia vanile ar kardamonu.

· Pyragą galite valgyti kartu su ledais.

· Jei neturite marcipano, galite jo nedėti, bet prarasite šio pyrago žavesį. Bus skanus ir taip, bet jis sustiprins skonį.

· Rinkitės kokybišką varškę, ne ji yra pagrindinė šio pyrago sėkmės paslaptis.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai