Ingredientai

Vanduo 480 ml
Sausos mielės 0.5 šaukštelio
Cukrus 120 g
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Druska 0.5 šaukštelio
Aguonos 3 šaukštai
Porcijos: 20

Gaminimo eiga

1. Į dubenį supilti kambario temperatūros vandenį ir likusius produktus šia tvarka: mielės, cukrus, vanilinis cukrus, miltai, aguonos, druska. Viską išmaišyti medine mentele arba spiraliniu maišytuvu (pirmas greitis) iki vientisos masės.

2. Supilti aliejų ir išminkyti tešlą rankomis arba spiraliniu maišytuvu (antras greitis), kol tešla nebelips prie rankų arba indo šonų.

3. Uždengti tešlą skepeta ir palikti pastovėti 1 val.

4. Išimti tešlą iš dubens ir padėti ant miltais pabarstyto stalo. Supjaustyti tešlą piršto storio juostelėmis ir kočioti rankomis, kol suformuosite ploną virvelę.

5. Gautas virveles supjaustyti norimo dydžio gabaliukus, pabarstyti miltais, kad jie nesuliptų, ir sudėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Gabaliukus išdėstyti 1 cm. atstumu vienas nuo kito.

6. Kepti iki 230 C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min., kol šie gelsvai paruduos.

Skanaus!
MALSENA

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai