Ingredientai

Muskato riešutai 1 žiupsnelis
Druska 1 šaukštelis
Porcijos: 4
Italai juos vadina gnocchi. Virtas bulves sumaišo su kiaušiniu ir miltais, nelyg švilpikus gamindami, kartais pagardina tarkuotu sūriu ir išverda. Patiekia su padažu. Kai atsibosta bulvės, gamina iš moliūgo. O mes pavadinam juos virtinukais ir pamąstom, jog atotrūkis tarp nacionalinių virtuvių nėra toks didelis, kaip kad sykias atrodo.

Gaminimo eiga

3 valgytojams reiks:

600 g moliūgų tyrės
2 kiaušinių trynių
pusės šaukštelio malto muskato
šaukštelio druskos
100-200 g miltų

Procesas:

Moliūgų tyrę (vėlgi, kiek įmanoma nusunktą) sumaišom su kiaušinių tryniais, muskatu ir druska. Dedam 100 g miltų. Išminkom. Jei tešla limpa prie rankų tiek, kad mieliau maišytumėm šaukštu, dedam dar truputėlį miltų. Ir šitaip tol, kol masė vis dar limpa, tačiau jau pasiduoda suvaldoma pirštais.

Stalą/didelę pjaustymo lentelę dosniai pamiltuojam. Imam pusę tešlos, dedam į miltus ir formuojam „dešrą“. Lygiai taip, kaip darom, kai verdam varškėčius. Kiek suplojam paviršių ir supjaustom centimetro ar pusantro pločio gabalėliais. Dar galima vienam šone palikti šakutės pėdsaką, na, kaip nuotraukoj, bet galima ir nepalikt, jei žaist tingisi.

Verdam pasūdytam vandeny tris minutes po iškilimo viršun. Patiekiam su kokius nors grietinės ar grietinėlės padažu arba sviestu, sūriu ir smulkintais šalavijais. Skanaus.

Jei sugalvojom šituos arba mėsinį variantą užšaldyt, šitai darom išdėliojus juos ant pjaustymo lentelės, o paskui sudedam į maišelius ir laikom šaldymo kameroj iki pareikalavimo. Jei šaldikly nerasit vietos pjaustymo lentelei porai valandų įgrūst ir išsyk sudėsit į maišelius, smarkiai rizikuojat, jog sulips, todėl labai gudru būtų užšaldyt iškart suskirsčius porcijomis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai