Šiais moliūgų keksiukais galėsite pavaišinti kaukėtus kaimynų vaikus bei mėgautis patys prie gardžios kavos ar arbatos. Kepkite apie 25 minutes. Moliūgų keksiukus laikykite sausoje vietoje.

Gaminimo eiga

* Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Keksiukų formą išklokite popieriniais įdėklais.

* Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius ir maltą cinamoną.

* Kitame dubenyje sumaišykite šlapius ingredientus: moliūgų tyrę, cukrų, augalinį aliejų, kiaušinius. Maišykite, kol gerai susimaišys.

* Pamažu pilkite sausų ingredientų mišinĮ į šlapių ir maišykite iki vientisos masės. Nepermaišykite.

* Supilkite šokolado lašelius ir dar kartą lengvai permaišykite

* Naudodami ledų kaušelį arba šaukštą, tolygiai paskirstykite keksiukų tešlą į jų formeles, kiekvieną užpildydami maždaug 2/3.

* Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes arba tol, kol į keksiuką įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.

* Iškepus leiskite keksiukams keletą minučių atvėsti šiek tiek pravertoje orkaitėje, tada perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

* Atvėsusius keksiukus laikykite sandariuose induose šaldytuve, suvartokite per 3-4 dienas nuo pagaminimo.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai