Nebūtina laukti vasaros iškylų, kad būtų galima pasimėgauti mėsainiu su sultinga jautiena. Šiandien viską galima pasigaminti namų virtuvėje. Šis mėsainis su jautiena – itin sotus, niekas neatsisakys.

Gaminimo eiga

* „Iki“ maltą jautieną pagardinkite prieskoniais mėsai, pipirais, druska, išminkykite ir padalykite perpus. Kiekvieną dalį suformuokite į apvalų postorį blyną, suvyniokite atskirai į plėvelę ir atidėkite.

* „Iki“ lapines salotas suberkite į indą kartu su pjaustytais pomidoriukais, užpilkite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite.

* „Iki“ marinuotus agurkus supjaustykite riekelėmis, „Iki“ „Gouda“ sūrį – taip pat. Atidėkite.

* Į įkaitintą keptuvę įpilkite „Iki“ rapsų aliejaus ir kepkite mėsos paplotėlius iš abiejų pusių.

* Išimkite paplotėlius iš keptuvės, ant jų viršaus uždėkite po sūrio griežinėlį ir dėkite į oro gruzdintuvę. 180 laipsnių temperatūroje kepkite 8 minutes.

* Tuo tarpu keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite mėsainių bandeles.

* Išėmę iš keptuvės bandeles aptepkite mėsainių padažu, dėkite žalių daržovių, iškepusį mėsos paplotėlį su sūriu, marinuoto agurkėlio juostelių ir užvožkite kita bandelės puse.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai