Ne paslaptis, jog įvairiausių formų „miltinukai“ Italijoje išsikovojo nacionalinio patiekalo vardą. Kiekvieno italo virtuvėje visuomet rasite pakelį makaronų, alyvuogių aliejaus ir gabalėlį parmezano. Šių trijų komponentų pakanka paprasčiausiam, gardžiam makaronų patiekalui pagaminti. Tiesa, nepaminėjau pomidorų – juk jie garbingai stoviniuoja ant antrosios populiarumo pakopos. Pomidorai auginami visuose Italijos regionuose ir įvairiausiais pavidalais (švieži, džiovinti, mirkyti aliejuje, kepti ir t.t.) naudojami gaminant kone visus patiekalus. Pomidorų nerasite gal tik itališkuose desertuose!

Gaminimo eiga

Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir saulėje džiovintus pomidorus. Viską lėtai apkepkite alyvuogių aliejuje. Kepkite ant silpnos ugnies – procesas užtruks ilgiau, bet taip pasigaminsite aromatingo aliejaus, kurį panaudosite tolimesnei patiekalo gamybai.

Į keptuvę sudėkite supjaustytą šviežią pomidorą, susmulkintą čili pipirą ir koncentruotą pomidorų tyrę. Kelias minutes patroškinkite, kad pomidoras suminkštėtų. Po to viską sutrinkite elektriniu trintuvu ir atidėkite į šalį.

Nuvalykite krevečių uodegėles ir sumaišykite jas su Provanso žolelėmis. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir suberkite krevečių uodegėles. Kepti reikia labai trumpai, vos 30-60 s kiekvieną uodegėlės pusę. Uodegėlėms apkepus į keptuvę supilkite paruoštą pomidorų tyrę ir pagardinkite žiupsniu maltų juodųjų pipirų. Viską gerai sumaišykite. Pagal skonį įberkite druskos. Krevetės su padažu paruoštos!
Makaronai

Gilesniame puode užvirkite vandenį, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir jį pasūdykite. Vandeniui užvirus sudėkite makaronus ir virkite juos 1 minute trumpiau nei nurodyta ant pakuotės.

Išvirtus makaronus pagardinkite krevetėmis su padažu, parmezano sūrio drožlėmis bei šviežio baziliko lapeliais.
Pomidorai
hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai