Ingredientai
nedidelio svogūno
1
vnt.
česnako
2
skiltelės
konservuotų pomidorų
1
indelis
konservuotų avinžirnių
2
saujos
halumio sūrio
200
g
alyvuogių aliejaus
2
v. š.
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
raudonėlių
žiupsnelis
bazilikų
žiupsnelis
bazilikų lapelių
saujelė
Porcijos: 2
Jei ieškote recepto lengviems pietums ar vakarienei, šis keptas halumio sūris su avinžirniais puikiai tiks. Ir skanu, ir sveika. Iškeptą halumio sūrį su avinžirniais papuoškite bazilikų lapeliais.
Gaminimo eiga
1. Svogūną supjaustykite kubeliais, česnaką susmulkinkite. Sudėkite į kepimo indą.
2. Supilkite konservuotus pomidorus, ant viršaus suberkite avinžirnius.
3. Halumio sūrį pjaustykite riekelėmis ir sudėkite ant avinžirnių.
4. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir berkite prieskonių.
5. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 15–20 min.
6. Iškeptą halumio sūrį su avinžirniais papuoškite bazilikų lapeliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai