Ingredientai

Tešla:
Miltai 150 g
Druska žiupsnelis
Įdaras:
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Česnakai 3 skiltelės
Aptepimas:
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Miltus sumaišykite su druska. Šaltą sviestą sutarkuokite į miltus ir gerai išmaišykite (turi gautis tarsi dideli sviesto trupiniai).

2. Suberkite smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir išmaišykite.

3. Įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite tešlą.

4. Išminkytą tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą kol paruošite įdarą.

5. Atskirkite trečdalį tešlos. Iškočiokite.

6. Didesne dalimi tešlos išklokite sviestu išteptos kepimo formos dugną ir šonus.

7. Kiaušinius išvirkite kietai, palaukite, kol atvės, ir nulupkite.

8. Špinatus nuplikykite karštu vandeniu, gerai nuvarvinkite ir apkepkite porą minučių keptuvėje įkaitintame aliejuje su druska ir išspaustu česnaku.

9. Kiek atvėsusius špinatus sutrinkite su rikotos ir ožkos pieno sūriu, grietinėle.

10. Įberkite pipirų, smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.

11. Masę sudėkite į tešla išklotą formą.

12. Per vidurį eilute, vienas šalia kito įspauskite kietai virtus kiaušinius.

13. Užklokite iškočiotos tešlos lakštu, šonus užspauskite ir užrieskite.

14. Aptepkite plaktu kiaušiniu.

15. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar apie 20 minučių.

16. Patiekite jau atvėsusį.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai