Ingredientai

Vakarykštis (sudžiūvęs) prancūziškas batonas 2 riekelės
Česnakas 2 skiltelės
Vištienos sultinio kubelis 0.5
Saldžiosios/raudonos paprikos milteliai a. š.
Druska pagal skonį
Porcijos: 2
Ispaniška česnakinė sriuba yra kone viena greičiausiai paruošiamų sriubų, kokią tik teko virti. Keletas ingredientų, vos 15 minučių ir sriuba jau ant stalo! Sriuba padės sustiprinti imunitetą, tad česnako skiltelių galite naudoti tiek, kiek norite, priklausomai nuo to, kaip labai mėgstate česnaką.

Be to, ši sriuba – puikus būdas panaudoti vakarykštį, sudžiūvusį batoną. Jeigu nenaudojate sultinio kubelių, naudokite natūralų sultinį ir, jei norite, pilkite į sriubą daugiau, negu nurodyta recepte.

Taigi, sriubą labai lengvai galite prisitaikyti savo skoniui.

Gaminimo eiga

1. Karštame vandenyje ištirpiname pusę sultinio kubelio.

2. Kiaušinius įmušame į atskirus indelius. Atidedame į šalį.

3. Česnako skilteles nulupame, smulkiai supjaustome.

4. Batono riekes supjaustome dideliais kubeliais.

5. Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies. Sudedame susmulkintą česnaką, labai trumpai pakepiname, kol česnakas truputį apskrunda. Tada sudedame batono kubelius, pakepiname kelias minutes, kol šie truputį apskrunda, pagardiname paprikos milteliais ir išmaišome.

6. Po to supilame vištienos sultinį į keptuvę, kaitiname, kol užverda, ir iškart įpilame abu kiaušinius, toliau vieną nuo kito (tik nemaišykite sriubos!). Kaitiname sriubą dar ~3–4 min., kol kiaušiniai šiek tiek pabaltuoja.

7. Sriubą atsargiai (kad nesugadintume kiaušinio) supilstome į 2 dubenėlius. Jei reikia, pagardiname druska.

Skanaus!
Ispaniška sriuba
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai