Kaip reta kvapnus šis imbierinis keksas. Ir ne tik kvapnus, bet ir labai gardus. O cukraus glajus su džiovintomis apelsino žievelėmis sufleruoja, kad šis keksas labai tinka žiemos šventėms.

Gaminimo eiga

* Į prikaistuvį berkite rudajį cukrų, sudėkite medų, sviestą ir ant nedidelės ugnies maišydami kaitinkite, kol ištirps, ir gausite vientisą masę.

* Į dubenį verskite miltus, sodą, cinamoną, imbierą, supilkite kiek pravėsusią medaus ir sviesto masę, išmaišykite.

* Į tešlą įmuškite kiaušinius, išmaišykite, supilkite pieną, išmaišykite. Suberkite pasmulkintus riešutus, išmaišykite.

* Sukrėskite tešlą į kepimo indą, išlyginkite ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių.

* Į indelį suberkite cukraus pudrą, įpilkite vandens, išmaišykite ir gauta mase aplaistykite iškepusį keksą, šepetėliu išlyginkite. Gausiai apibarstykite džiovintomis apelsino žievelėmis.

* Keksą supjaustykite gabaliukais, apliekite likusiu glajumi ir neškite į stalą.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai