Ingredientai
Obuoliai
5
vnt.
žemės
Žemės riešutai skrudinti su cukrumi
5
šaukštai
Abrikosų džemas
500
ml
Šerbeto rutuliukai
5
vnt.
Braškių uogienė
50
ml
Gaminimo eiga
Abrikosų marmeladą pakaitinkite, sudėkite kubeliais supjaustytą obuolį. Maišydami pakaitinkite kelias minutes.
Sluoksniuotą tešlą padalinkite į 5 dalis ir iškočiokite į kvadratinius lakštus. Išdėliokite kvadrate smulkintus žemės riešutus, sudėkite įdarą, užlenkite kraštus kaip vokui. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 160 laipsnių orkaitėje maždaug 20 min.
Iškepusius pyragėlius apibarstykite cukraus pudra, apliekite trintu braškių padažu arba uogiene, ant viršaus uždėkite šerbeto rutuliuką, papuoškite mėtos šakele.
Atsiliepimai