Ingredientai
Salotų gūžė
1
vnt.
Fetos sūris
200
g
Agurkas
2
vnt.
Pomidorai
3
vnt.
Saldžioji paprika
2
vnt.
Juodos alyvuogės (be kauliukų)
150
g
Česnakas
2
skiltelės
Raudonasis svogūnas
1
vnt.
Alyvuogių aliejus
3
v. š.
Vyno actas
1
šaukštas
Porcijos: 4
Gardžios ir sočios – tokios yra graikiškos salotos. Pagaminsite vos per 5 minutes. Paruoštas graikiškos salotas pagardinkite fetos sūriu.
Gaminimo eiga
1. Daržoves ir salotas nuplauname, nusausiname.
2. Salotų lapus suplėšome gabalėliais, agurką ir pomidorą pjaustome gana stambiais kubeliais, paprikas – kvadratėliais, svogūną – plonais žiedeliais, česnaką 2 plonomis riekelėmis.
3. Visus išvardintus ingredientus sumaišome, apipilate alyvuogių aliejumi ir vyno actu, paskaniname druska, pridedame alyvuoges ir dar kartą sumaišome.
4. Tada graikiškas salotas dedame į salotų lėkštes ir paberiame Fetos sūrio kubelių.
Atsiliepimai