Ingredientai

Ruginiai miltai 1 stiklinė
Druska šaukštelis
Cukrus 1 šaukštelis
Mielės 1 šaukštelis
Vanduo stiklinė
Grietinė stiklinė
Cukrus pagal skonį
Druska pagal skonį
Rozmarinai 2 šakelės
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

Tešlai sumaišykite visus sausus produktus, tada pamažu supilkite vandenį ir aliejų, užminkykite tešlą. Palikite tešlą šiltoje vietoje pakilti, tešlos turi dvigubai padaugėti.

Kol kils tešla, pakepinkite kumpio juosteles, kad išsilydytų riebalai ir jos paskrustų. Sudėkite juosteles ant popierinio rankšluosčio.

Supjaustykite svogūnus pusžiedžiais, 5 – 10 pakepinkite keptuvėje su aliejumi, tada suberkite cukrų, dar kelias minutes pakepinkite, kad svogūnai karamelizuotųsi.

Įkaitinkite orkaitę maksimalioje temperatūroje. Įklokite į kepimo skardą folijos, įdėkite į orkaitę, kad įkaistų.

Sumaišykite grietinę, sūrį ir muskato riešutą.

Tešlą padalinkite į 2 – 4 dalis, kiekvieną dalį plonai iškočiokite.

Įklokite tešlos paplotėlius į įkaitintą kepimo skardą, greitai sudėkite grietinės ir sūrio masę, užberkite kumpio juosteles ir karamelizuotus svogūnus, užbarstykit rozmarinų lapelių ir pašaukite pyragus kepti 3 – 4 min.

Patiekite šiltus.

Gourmantine

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai