Ingredientai
pupelių
100
g
virtų burokėlių
500
g
vidutinio obuolio
1
vnt.
saliero stiebo
1
vnt.
nedidelio svogūno
1
vnt.
majonezo
2
v. š.
mėgstamų žolelių
1
saujelė
juodos duonos
3
riekelės
alyvuogių aliejaus
šlakelis
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
Šios burokėlių salotos ne visai tokios, kokias lietuviai žino jau ne vieną dešimtmetį. Šios labiau gaivesnės ir traškesnės. Tad labai tikėtina, kad šios burokėlių salotos tikrai užkariaus ragautojų simpatijas.
Gaminimo eiga
1. Pupeles išvirkite.
2. Burokėlius, obuolį ir saliero stiebą supjaustykite kubeliais, svogūną susmulkinkite.
3. Viską sumaišykite su virtomis pupelėmis, majonezu, druska, pipirais ir smulkintomis žolelėmis.
4. Juodą duoną supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
5. Gerai permaišytą mišrainę pabarstykite juodos duonos skrebučiais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai