Ingredientai
Bulvės
1
kg
Lašinukai
200
g
Svogūnai
2
vnt.
Mairūnai
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
Grietinė
100
g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Bulves nulupkite ir smulkiai sutarkuokite.
Lašinukus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su svogūnais. Jais užplikykite paruoštas bulves, pagardinkite druska ir mairūnu, išmaišykite.
Žarnas gerai išvalykite, ištrinkite druska ir sukapotu česnaku, išplaukite ir prikimškite bulvių įdaro.
Kepimo skardą ištepkite riebalais, įpilkite truputį vandens ir sudėkite prikimštas žarnas, keliose vietose jas subadykite adata, kad kepdamos nesutrūkinėtų.
Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, retkarčiais viršų palaistant riebalais. Įpusėjus kepimui apverskite.
Patiekite su spirgučiais ir grietine.
Atsiliepimai