Ingredientai
brokolio
1
vnt.
druskos
žiupsnelis
verdančio vandens
500
ml
svogūno
0.5
vnt.
rūkyto kumpio
150
g
džiovintų spanguolių
2
v. š.
garstyčių
1
a. š.
medaus
1
v. š.
alyvuogių aliejaus
2
v. š.
baltojo vyno acto
1
v. š.
juodųjų pipirų
žiupsnelis
baziliko lapelių
keletas
Šis brokolių salotų receptas – ypatingas. Saldžiarūgštis padažas puikiai apjungia daržovių ir mėsos skonius, viliodamas nuostabiu aromatu. Puoškite brokolių salotas baziliko lapeliais.
Gaminimo eiga
1. Nupjaustykite brokolio žiedynus, dėkite į dubenį, berkite druskos ir juos užpilkite verdančiu vandeniu.
2. Svogūną ir kumpį supjaustykite plonais šiaudeliais.
3. Nuplikytus brokolių žiedynus pasmulkinkite ir sumaišykite su pjaustytu kumpiu, svogūnu ir džiovintomis spanguolėmis.
4. Garstyčias, medų, aliejų ir actą gerai išmaišykite.
5. Su paruoštu padažu išmaišykite brokolius, kumpį ir svogūnus. Berkite druskos ir pipirų, puoškite brokolių saloytas baziliko lapeliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai