Ingredientai
Sutrintos braškės
5
stiklinės
Sviestas
1
šaukštas
Tirštinamasis uogienės mišinys su pektinu
1
pakelis
Cukrus
7
stiklinės
Susmulkintas šviežias bazilikas
0.5
stiklinės
Maži stiklainiai
Porcijos: 5
Gaminimo eiga
2. Tada padidinkite kaitrą ir leiskite masei užvirti antrą kartą, virkite dar minutę. Tada įmaišykite baziliką į uogienę.
3. Nukelkite puodą su uogiene nuo viryklės, nugriebkite susidariusias putas. Supilkite karštą masę į įkaitintus stiklainius, nepripilkite iki pat viršaus – palikite šiek tiek vietos. Užsukite stiklainius sandariais, dezinfekuotais dangteliais.
4. Sudėkite stiklainėlius į didelį puodą, pilną vandens. Vanduo turi visiškai apsemti stiklainėlius. Virkite vandenį su stiklainiais maždaug 10 minučių. Tada nusemkite vandenį, išimkite stiklainius iš puodo, leiskite atvėsti.
Atsiliepimai