Ingredientai

Ryžiai 200 g
Morkos 1 vnt.
Česnakai 3 skiltelės
Druska pagal skonį
Karis žiupsnelis
Druska pagal skonį
Vanduo 0.5 stiklinės
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir atvėsinkite.

Morkas smulkiai sutarkuokite ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje su išspaustu česnaku.

Morkas sumaišykite su ryžiais, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, kario, muskato, sultinio miltelių ir maltų džiūvėsėlių.

Gerai išminkykite, lipdykite nedidelius kotletus ir kepkite juos keptuvėje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

Padažas:

Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite žieveles ir smulkiai supjaustykite.

Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepkite, kol gražiai pageltonuos. Į keptuvę suberkite smulkiai pjaustytą papriką ir apkepkite su svogūnais dar porą minučių.

Svogūnus, papriką ir pomidorus supilkite į nedidelį puodą, įpilkite vandens, suberkite prieskonius ir virkite uždengus ant mažos ugnies apie 20 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai