Porcijos: 10

Gaminimo eiga

1. Duoną skrudinimui supjaustykite 2,5 cm gabaliukais.

2. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, maskarponę, vanilės ankšties turinį, vanilės ekstraktą ir cukrų, kol masė taps tolygi. Plona srovele pilkite pieną, kol masė bus vientisa. Įpjaustykite į šią masę du bananus griežinėliais ir berkite duonos gabalėlius. Masę kruopščiai išmaišykite.

3. Kepimo formą paruoškite išklodami ją kepimo popieriumi arba ištepdami sviestu. Tada į ją suverskite gautą masę, šaukšto nugarine dalimi švelniai spausdami masę prie kepimo formos. Denkite sluoksniuotį aliuminio folija ir palikite šaldytuve pastovėti per naktį.

4. Kitą rytą įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Sluoksniuotį atidenkite ir kepkite, kol paviršius ims skrusti, o skystis taps klampus, bet dar nesukietėjęs (30-40 min.). Palaukite 15 min., o tada sluoksniuotį papuoškite paskutiniu griežinėliais supjaustytu bananu ir, jei pageidaujate, riešutais.

Skanaus!

Keli patarimai:

  • Jei vanilės ankšties neturite, ją keiskite padidindami vanilės ekstrakto kiekį iki 1 šaukšto.
  • Jei norite saldesnio labiau pudingą primenančio sluoksniuočio, didinkite cukraus kiekį iki 1/3 stiklinės.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai