Ingredientai

Bulvės 4 vnt.
Morkos 2 vnt.
Druska pagal skonį
Mėsos kukuliams reikės:
Faršas 450 g
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Iš vakaro užmerkite avinžirnius vandeniu, kad šie išbrinktų ir sekančią dieną greičiau išvirtų.

2. Į atskirą dubenį sudėkite faršą, įpilkite aliejaus bei suberkite prieskonius, tada viską gerai išmaišykite ir leiskite pasimarinuoti šaldytuve apie 30 min.

3. Kol faršas marinuojasi, į atskirą puodą supilkite sultinį ir pagardinkite jį lauro lapais. Užkaiskite puodą ir palaukite, kol sultinys užvirs.

4. Pasiruoškite daržoves – smulkiai supjaustykite. Tada smulkintus svogūnus su morkomis pakepinkite keptuvėje ir suberkite į užvirusį sultinį. Ten pat suberkite ir bulves.

5. Ištraukite iš šaldytuvo faršą ir suformuokite iš jo nedidelius kukuliukus. Suberkite juos į sultinį su daržovėmis. Virkite, kol suminkštės bulvės, tuomet suberkite avinžirnius ir petražoles ir pavirkite sriubą dar porą minučių.

6. Jei norite tirštesnės sriubos, suminkštėjusias bulves puode tiesiog sutrinkite šakute.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai