Gaminimo eiga

1. Džiovintas kalendras, cinamoną, cukrų, druską bei pipirus sumaišykite dubenėlyje. Antį nuplaukite, nusausinkite, gerai įtrinkite prieskoniais ir palikite marinuotis bent kelias valandas, o geriausia – per naktį.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 190–200 °C. Puode užvirkite vandenį, įdėkite sultinio kubelį ir virkite, kol jis ištirps. Sultinį sumaišykite su balzaminiu actu ir supilkite į gilų kepimo indą.

3. Į skystį sudėkite nuplautas džiovintas slyvas, paguldykite antį, indą uždenkite dangčiu ar folija ir pašaukite į įkaitusią orkaitę. Kepkite apie 2 valandas. Kartkartėmis vis apšlakstykite antį sultiniu.

4. Kai antis iškeps, nukelkite dangtį ar foliją, padažą nupilkite ir perkoškite, o antį kepkite dar 10 minučių, kad apskrustų odelė.

5. Patiekite antį su slyvomis bei padažu. Garnyrui puikiai tiks keptos bulvės ar šviežių daržovių salotos.

Skanaus!

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai